עם השנים, כמעט כל תחום שהוא, הופך להיות מדעי, סטטיסטי, פועל על פי מספרים מדויקים. אפשר לראות את זה בספורט, כלכלה, תקשורת, רפואה ובכל תחום שהוא. זה הגיוני וטבעי, ככל שהאנושות מתקדמת והכלים הטכנולוגיים מתפתחים והופכים להיות מדויקים יותר, כך אפשר להשתמש בכלים ואמצעים שינבאו בצורה יותר מדויקת וספציפית דברים, ואז יש לנו אפשרות להשתמש בהם בשביל לקבל החלטות בצורה נכונה.
גם תחום הלוואות עובד בצורה כזו. הוא עובד כך מהצד של המלווים, כלומר, גופי מימון משתמשים בכלים ומערכות שיעזרו להם לנבא את היכולת של הלווים להחזיר את הלוואה על פי הנתונים שעומדים לרשותם, וכך הם יכולים לקבל החלטה מושכלת ונכונה, האם לתת להם הלוואה או לא.
אך גם אנחנו, בתור לווים, יכולים ליהנות מכלים אלו. למשל, דרך מחשבון הלוואה. מחשבון זה מאפשר לנו לבחון על פי סכום ההלוואה שאנחנו רוצים לקחת, איך בדיוק אפשר להחזיר אותה בתנאים שיכולים להתאים לנו. למשל, מה תקופת ההחזר המתאימה לנו וכן מה הריביות שאנחנו יכולים לשאת בשביל שההלוואה לא תעלה לנו יותר מדי.
למה חשוב לעבוד עם מחשבון הלוואה?
ההיגיון של מחשבון הלוואה נובע בבסיסו מכך שהתהליך מתבצע באופן מדויק ולא משוער ולא על בסיס הערכות. במקום שניקח הלוואה בסכום מסוים ונצטרך להעריך כמה כסף נצטרך להחזיר מדי חודש, הרי שהמחשבון יעזור לנו לקבל תשובה ברורה וחד משמעית. זאת כמובן בהנחה ואנחנו משתמשים במספרים קבועים. כלומר, ההחזר החודשי יהיה באותו סכום והריבית תהיה קבועה.
מחשבון הלוואה עוזר לנו להחליט אם לפרוס אותה על פני תקופה קצרה או על פני תקופה ארוכה, האם משתלם לנו לחפש מסלול עם פריסה ארוכה בריבית נמוכה או להיפך, פריסה קצרה ומהירה עם ריבית יותר גבוהה. הנתונים שהמחשבון יספק לנו, נוכל לבחון אותם מול הנתונים שיש לנו אודות חשבון ההוצאות החודשי שלנו. כלומר, כמה כסף אנחנו מוצאים מדי חודש וכיצד נוכל להתמודד עם החזר ההלוואה.
האם זה מתאים לכל הלוואה?
מחשבון כזה יכול לשרת אותנו בכל פעם כשאנחנו נדרשים לקחת הלוואה. לא משנה אם מדובר בהלוואה לכל מטרה, הלוואה לצורך מימון רכב, הלוואה עסקית או כל הלוואה אחרת. בסופו של דבר, מהות ההלוואה לא משנה באמת. מה שמשנה זה הסכום אותו אנחנו לווים, הריבית שנידרש לשלם על ההלוואה ותקופת ההחזר שלה.
לכן, מחשבון הלוואות יכול לעזור לנו בכל עת, החוכמה היא להשתמש בכלי הזה בצורה נכונה, מדויקת ואמינה. כלומר, לא לנסות לצמצם או "לעגל פינות", אלא להשתמש בנתונים שעומדים לרשותנו כפי שהם ולראות מה נכון עבורנו. האם זה נכון לקחת הלוואה ארוכת טווח או קצרה, הלוואה בריבית כזו או אחרת, הלוואה מותאמת באופן ספציפי לצרכים שלנו או הלוואה רחבה יותר.
"אי עמידה בפירעון ההלוואה עלולה לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל."