הצרכן הממוצע כיום הוא אקטיבי הרבה יותר מאשר בעבר. בעידן של עליית מחירים ברוב תחומי החיים, ועל רקע האפשרויות המגוונות שמעמיד עבורנו האינטרנט, השוואת מחירים נעשית לפני שאנחנו מקבלים החלטות בלא מעט תחומים.
המאמר הבא מציע לכם תחום נוסף בו מומלץ לשקול ביצוע של השוואת מחירים – והוא רכישה של תווי שי עבור העובדים. גם אם ההבדלים הצפויים כאן בין ההצעות השונות לא צפויים להיות אסטרונומיים, בחישוב מצטבר מדובר בחיסכון כלכלי שיכול להיות משמעותי.
לכל תו שי יש חוקים משלו
הנקודה הראשונה שחשוב לזכור היא שתווי שי ניתנים לתמחור באופנים שונים. הכלל המרכזי הוא שתווי שי בעלי ערך כספי גבוה יציעו יותר אטרקציות ואפשרויות למימוש מאשר התווים הזולים יותר. כמו כן בכל תו שי הצפי הוא שרשימת האפשרויות למימוש תכלול דברים שהערך שלהם הוא פחות או יותר דומה.
עוד לפני שבוחרים חברה המספקת תווי שי חשוב לכן להגדיר את סכום הכסף שמוכנים להוציא על הרכישה, כשרצוי גם לחשוב מה בדיוק יכול להתאים לעובדים. תווי שי מעצם המהות שלהם מציעים לרוב גמישות באופן המימוש, אבל עדיין ישנן קטגוריות שונות של תווים שאפשר לבחור מהם.
מספר העובדים שמקבלים את תווי השי משמעותי גם כן בדרך לבחירה המושכלת שלו. בדרך כלל הערך הכספי של כל תו שי נוטה לרדת ככל שמספר העובדים שאמורים לקבל אותו גדול יותר, אם כי זהו לא מדע מדויק.
לא תמיד אפשר באמת להגדיר מראש את הסכום של כל תו שי, מה גם שיש כאן מרחב מסוים לתמרון. חברות רבות שמספקות תווי שי קובעות את המחיר גם לפי מספר התווים שרוכשים, כאשר ככל שרוכשים יותר תווים ייתכן שהמחיר היחסי של כל אחד מהם יפחת.
השוואת מחירים – אופציה טובה לחיסכון
יש הרבה מאד גרסאות של תווי שי, כאשר ההבדל הוא באופני המימוש וגם בעלות המשוערת של כל תו. בכל זאת, בין החברות השונות המספקות את התווים אפשר בחלק מהמקרים למצוא נקודות דמיון, כאשר התווים מזכירים אחד את השני (ובחלק מהמקרים כוללים אטרקציות חופפות). המשמעות היא שאם בודקים בין מספר חברות המספקות תווי שי אפשר למצוא הבדלים בהצעות השונות.
בנקודה הזו חשוב לציין שאתם לא צפויים למצוא הבדלים יותר מדי גדולים: אתם לא תמצאו לקרוב לוודאי שוברים שערכם מוערך ב-200 שקלים במחיר שהוא שליש או רבע מכך. ההבדלים בדרך כלל יהיו כמה שקלים או עשרות שקלים.
הבדל נוסף שצריך לקחת בחשבון הוא מה שמקבלים בתמורה למחיר: אם נדרשת תוספת מינימלית למחיר השובר אבל מקבלים בתמונה תו אטרקטיבי הרבה יותר, יכול להיות שההשקעה הזו הופכת למומלצת עבור כל הצדדים. מיותר לציין מדוע הבדל קטן של שקלים בודדים יכול להפוך להיות משמעותי מאד כאשר רוכשים תווי שי בכמות של עשרות או מאות.
מומלץ לשים לב תמיד לאותיות הקטנות של תווי השי ולוודא שלא מסתתרות בהם מלכודות שעלולות להקשות על העובדים. בשנים האחרונות נהוג להנפיק תווי שי עם תוקף של מספר שנים לפחות – כל על פי חוק למעשה – אבל עדיין עשויים להיות הבדלים.
באשר לתנאים הספציפיים של השובר חשוב לראות כיצד ניתן לממש אותו: האם רק באמצע השבוע או גם בסופי שבוע? האם התו מציע כפל מבצעים? וכן הלאה. שובר שמגיע עם תג מחיר אטרקטיבי, מתאים לעובדים שמקבלים אותו וכולל תנאים נוחים למימוש הוא זה שככל הנראה מומלץ לבחור בו בסופו של יום.