משרד התקשורת מנסה לקדם את הקמתו של שוק סיטונאי בתחום תשתיות התקשורת בישראל. מצב שיפשט את ההתנהלות שלנו כצרכנים מול החברות ויאפשר לרכוש חבילת אינטרנט מגורם אחד ולא שניים כפי שהמצב כיום, אך עד שזה יקרה עדיין יש לרכוש בנפרד את השירות מספקית האינטרנט ומספקית התשתית (בזק או הוט).
התחרות בתחום ספקיות האינטרנט גדולה יותר מאשר בתחום התשתית, לכן בהחלט מומלץ לבצע השוואת מחירי ספקיות אינטרנט.
בעוד שהתשתית שאנו רוכשים מבזק או מהוט (כרגע ועד ליישומו של שוק סיטונאי מלא) הכרחית לצורך החיבור לאינטרנט על בסיס קו הטלפון שמגיע לבית או הכבלים, את התוכן עצמו ואת היכולת לגלוש ולצרוך תכנים ברשת (קישוריות /ISP) אנו מקבלים מספקית האינטרנט.
התחרות בתחום זה ושיפור התשתיות הטכנולוגיות בישראל – למשל הנחת כבל אינטרנט תת ימי חדש על ידי בזק בינלאומי – גורמת לכך שהספקיות משיקות מבצעים ותכניות חדשות, במחירים זולים ובמהירויות גבוהות יותר מבעבר.
בשוק המקומי הקטן יחסית בישראל פועלות ספקיות אינטרנט גדולות שמשתייכות לגופי התקשורת הגדולים כגון נטויז'ן (חלק מקבוצת סלקום), סמייל, בזק והוט וחברות קטנות יותר כגון 018 ורימון.
השוואה לפי אותה מהירות אינטרנט
כמובן שכאשר בחנים את הנושא של השוואת מחירי ספקיות אינטרנט חשוב במיוחד לבצע השוואה יעילה שמתבססת על אותן מהיריות אינטרנט – זאת בלי לדבר אפילו על התשלום לתשתית לחברת בזק או חברת הוט.
כיום ניתן לרכוש חבילות קישוריות לאינטרנט במהיריות של החל מ-2.5-5 מגה לשנייה ועד 100 מגה לשנייה בחבילות הגדולות והיקרות של החברות הגדולות
בזק בינלאומי
חברת הבת של בזק היא שחקן מרכזי בשוק אספקת שירותי האינטרנט. החברה מציעה את כלל אפשרויות החיבור מבחינת מהירות האינטרנט ועבור החבילות המהירות יותר מאפשרת ליהנות אוטומטית וללא תלות בגורם התשתית ביתרונות הרשת החדשה שמתבססת על הכבל התת ימי החדש.
עבור מהירות של 10 מגה לשנייה בנק בינלאומי גובה מלקוחות פרטיים מחיר של כ-45.90 ש"ח לחודש בחבילה הכוללת גם חודשיים מתנה.
הוט נט
חברת הכבלים הוט קיבלה אישור להיכנס גם לתחום אספקת האינטרנט ולא רק התשתית, אך משרד התקשורת עדיין אוסר על החברה כרגע לשווק את חבילות ספקית האינטרנט והחברה הבת הוט נט לצד שרותי הוט נוספים ושתי החברות צריכות להתקיים בהפרדה מבנית מלאה.
מבחינת השוואת מחירי ספקיות אינטרנט חברת הוט נט מציעה מחירי השקה אטרקטיביים על פניו של 20 ש"ח לכל המהירויות.
סמייל 012
חברת סמייל 012 שהחלה את דרכה בשוק השיחות הבינלאומיות היא גורם מרכזי כיום בשוק ספקיות האינטרנט.
החברה גובה עבור חבילה של אינטרנט במהירות 10 מגה תשלום חודשי של כ-40 ש"ח. החברה מציעה חבילות אינטרנט במהירויות של החל מ-5 מגה ועד 100 מגה.
018
חברת 018, שבעבר נקראה אקספון והחלה את דרכה בשיחות בינלאומיות, מציעה כיום חבילות ספק אינטרנט פשוטות וזולות – לפני התשלום לתשתית.
החברה גובה עבור המהירויות הנמוכות 20 ש"ח לחודש ועדו כל מהירות החל מ-10mb ועד 100mb תשלום חודשי של 35 ש"ח.
013 נטוויז'ן
חברת 013 נטוויז'ן, חלק מקבוצת סלקום ומחלוצות האינטרנט בישראל גובה עבור חבילת אינטרנט של 10 מגה תשלום חודשי של כ-43 ש"ח, כאשר החודש הראשון וה-12 הם חינם.
טריפל סי
חברה קטנה ולא כל כך מוכרת מבחינת השוואת מחירי ספקיות אינטרנט, זוהי חברת מחשוב שנכנסה לתחום אספקת האינטרנט ומציעה חבילות שונות בניהול אישי וללא התחייבות.
מחיר חבילת 10 מגה הוא 38.50 ש"ח לחודש.
אינטרנט רימון
השוואת מחירי ספקיות אינטרנט צריכה לכלול גם שחקנית קטנה ונישתית בתחום כמו רימון, החברה מתמקדת בהצעת חבילת קישוריות אינטרנט שכוללת מנגנון מתוחכם לסינון תכנים לא הולמים ולא בטוחים.
עבור אינטרנט במהירות 10 מגה חברת רימון גובה תשלום חודשי של 40 ש"ח.
ראו גם:
כמה עולה לרשום סימן מסחרי? והאם עדיף לרשום לבד או באמצעות עורך דין?
מהן העלויות של גישור גירושין? ומדוע זה זול יותר בהשוואה לחלופות?